22 - 10 - 2022 Win-win lening en fiscaal aftrekbare gift op de Giorno

We maakten gebruik van het Italiaans eetfestijn van Chiro Hiperlie, de Giorno di Ristorante Italiano, om onze win-win lening en fiscaal aftrekbare giften aan jullie voor te stellen. Wil je graag meer info? Kijk dan zeker eens op Doe een gift.

13 - 08 - 2022 Het groot verlof zit erop

Met een gemotiveerd groepje vrijwilligers gingen we doorheen de zomer wat helpen bij de organisatie van het groot verlof in Leuven. Een eco-token of wat vriendelijke uitleg over het programma nodig? Bij ons kan je terecht.

22 - 03 - 2022 Vlaamse investeringssubsidie voor jeugdinfrastructuur

Het Vlaamse Departement Cultuur, Jeugd en Media is overtuigd van de meerwaarde van ons project. Ze vinden dat het gebouw een welkome en drempelverlagende indruk zal uitstralen en zal aanzetten tot ontmoeten en spelen in een vertrouwde en veilige context. We zijn heel blij met hun welkome steun aan ons project.

28 - 11 - 2021 Info- & brainstormmoment met ouders en leden

Samen met de Chiro en de architect organiseerden we een participatiemoment voor ouders en leden. We brachten iedereen op de hoogte van de plannen én verzamelden hun ideeën voor de inhoud van onze lokalen.

Een glijbaan op het dak, een ballenbadkamer of een reuzenrad, de leden lieten hun fantasie de vrije loop. Benieuwd hoe de architect dit in zijn plannen gaat verwerken ;) .

15 - 09 - 2021 Steun van LEADER Hageland

Ons project krijgt er, naast de steun van de gemeente Bierbeek, nog steun van LEADER Hageland bij. Dankzij het Europese, Vlaamse en Vlaams-Brabantse vertrouwen in ons project valt er weer een stukje van de financiële puzzel op zijn plaats.

12 - 09 - 2021 Rommelmarkt Korbeek-Lo

Met onze stand op de rommelmarkt in Korbeek-Lo verdiende we niet alleen wat centjes om onze kas te spijzen, maar konden we ook de buurt informeren over ons project. Bedankt aan iedereen voor het kopen van onze rommel, de vrije bijdrages en de interesse in het project.

31 - 07 - 2021 Leuven Air

Deze zomer kunnen jullie ons, samen met KO'MA en Chiro Hiperlie vinden op de evenementen van Leuven'Air! We werken hier met verschillende vrijwilligers om onze nieuwe lokalen te bekostigen. Via deze weg willen we graag iedereen die al kwam of zal komen helpen heel hard bedanken!
Jullie zijn geweldig! 😍

27 - 05 - 2021 Dubbel goed nieuws!

Onze bouwaanvraag is officieel ingediend én we kregen van de gemeente groen licht voor het uitvoeren van ons project!

De ontwerp-akte van het recht van opstal werd goedgekeurd, waardoor we als vzw in eigen beheer nieuwe lokalen kunnen bouwen. Daarnaast werd ook de voorziene investeringssubsidie van €300.000 goedgekeurd.

10 - 05 - 2021 Eerste ontwerpen

Voila, een klein voorsmaakje van hoe onze lokalen er kunnen uitzien in de toekomst. Deze plannen zijn uiteraard nog niet definitief, maar geven een goed beeld van hoe we zullen werken met een duurzaam modulesysteem dat nog jaren mee zal kunnen!

29 - 03 - 2021 De ontwerpfase

De eerste plannen zijn er! Ze worden nu grondig bekeken door de leiding, vzw en Ko'Ma om te bekijken of alles voor iedereen naar wens is.

15 - 03 - 2021 Architect staat vast

Onze architect wordt Cedric Brouwers. Hij doet stage bij WIT architecten maar zal onze lokalen als een eigen project ontwerpen.

30 - 11 - 2020 Tweewekelijkse vergadering

Vanaf nu vergaderen we tweewekelijks of wekelijks in plaats van maandelijks. Zo gaat het proces wat sneller!

19 - 07 - 2019 Oprichting vzw

Vanaf vandaag zijn we officieel een vzw!

07 - 06 - 2019 Eerste vergadering

Onze allereerste vergadering is een feit: Leiding, oud-leiding, ouders, de schepen van jeugd en andere sympathisanten komen samen om de eerste plannen te smeden.